Смешна Историческа Енциклопедия

СВЕТЪТ В ПРЕДСТАВИТЕ НА СТУДЕНТИТЕ: СМЕШНА ИСТОРИЧЕСКА СМЕШНА ИСТОРИЧЕСКА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ

The World According to Student Bloopers
by Richard Lederer, St. Paul’s School

ЖИТЕЛИТЕ НА ЕГИПЕТ БИЛИ НАРИЧАНИ МУМИИ. Те живеели в пустинята Сахара и пътували с Камелот. Климътът на Сахара е такъв, че жителите трябва да живеят другаде, така че някои части на пустинята са облагородени чрез напояване.
***
ЕГИПТЯНИТЕ строели пирамидите във формата на гигантски триъгълен куб.
***
БИБЛИЯТА Е ПЪЛНА С ИНТЕРЕСНИ КАРИКАТУРИ. В първата книга на Библията – Гинес, Адам и Ева били създадени от ябълково дърво.
***
ФАРАОНЪТ ПРИНУЖДАВАЛ РОБИТЕ ЕВРЕИ ДА ПРАВЯТ ХЛЯБ БЕЗ СЛАМА. Мойсей завел евреите до Червено море, където те направили неквасен хляб, което е хляб, направен без никакви съставки. След това Мойсей се изкачил на връх Синаида, за да вземе 10-те заповеди. Давид бил еврейски цар, който имал умението да се прави на лъжец. Той се борил с филателистите – човешка раса, живяла в библейските времена. Соломон, един от синовете на Давид, имал 500 жени.
***
БЕЗ ГЪРЦИТЕ НЯМАШЕ ДА ИМАМЕ ИСТОРИЯ. Гърците изобретили три вида колони: Коринтска, Дорическа и Ироническа.
***

АХИЛ СЕ ПОЯВЯВА В „ИЛИАДАТА” ОТ ОМИР. Омир е написал и „Одит”, където Пенелопа е последното препятствие, което Одисей преодолява по време на пътешествието си. В действителност Омир не е написана от Омир, а от друг човек от онова време.
***
СОКРАТ БИЛ ИЗВЕСТЕН ГРЪЦКИ УЧИТЕЛ, КОЙТО СЕ РАЗХОЖДАЛ И ДАВАЛ СЪВЕТИ НА ХОРАТА. Те го убили. Сократ умрял от свръхдоза wedlock.
***
ПО ВРЕМЕ НА ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ ГЪРЦИТЕ УСТРОЙВАЛИ СЪСТЕЗАНИЯ, СКАЧАЛИ И СЕ ЗАМЕРЯЛИ СЕ С ДИСКОВЕ.
***
Правителството на Атина било демократично, тъй като хората взели закона в собствените си ръце.
***
НА РИМСКИТЕ БАНКЕТИ ХОРАТА НОСЕЛИ ЧЕСЪН В КОСИТЕ СИ.
***
НЕРОН БИЛ ЖЕСТОК ТИРАНИН, КОЙТО ОБИЧАЛ ДА ИЗМЪЧВА СВОИТЕ ПОДАННИЦИ КАТО ИМ СВИРЕЛ НА ЦИГУЛКА.
***
После дошли Средните векове. Цар Алфред завладял Даная, Крал Артур живял в епохата на Shivery, Жана Дарк била канонизирана от Джордж Бърнард Шоу и жертвите на Черната Смърт отглеждали циреи на шиите си.
***
НАКРАЯ ВЕЛИКАТА КАРТА УЗАКОНИЛА НИКОЙ СВОБОДЕН ЧОВЕК ДА НЕ БЪДЕ БЕСЕН ДВА ПЪТИ ЗА ЕДНО И СЪЩО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.
***
През тъмните векове повечето хора били неграмотни. Най-големият писател на тези времена бил Чосър, който написал много поеми и стихове, а също така писал и литература.
***
Друга приказка разказва за Вилхелм Тел, който пускал стрели през ябълка докато стоял на главата на сина си.
***
Ренесансът било време, когато повече индивиди почувствали ценността на човешкото си битие.
***
Мартин Лутер бил прикован към вратата на църквата във Витенберг защото продавал папски индулогенции. Умрял от ужасна смърт, бидейки екскомуникиран от бик.
***
Интересът на Донатело към женското голо тяло го направил баща на Ренесанса. Това било време на велики открития и изобретения. ГУТЕНБЕРГ ИЗОБРЕТИЛ БИБЛИЯТА.
***
Сър Ултър Рейли е историческа фигура тъй като изобретил цигарите. Друго голямо изобретение било циркулацията на кръвта.
***
Кралица Елизабет била „Девствена кралица”. Като кралица тя била успешна. Когато се явявала пред войските си, те всички викали „Ура”. По-късно нейната флотилия победила испанската Армадила.
***
Шекспир никога не спечелил много пари и е известен само заради пиесите си. Той живеел в Ундзор с веселите си жени и пишел трагедии, комедии и грешки. В една от известните пиеси на Шекспир Лейди Макбет се опитва да убеди Макбет да убие краля като атакува неговото мъжество.
***
В едно и също време с Шекспир пишел и Мигуел Сервантес.
Той написал „Донки Хот”. СЛЕДВАЩИЯТ ВЕЛИК АВТОР БИЛ ДЖОН МИЛТЪН. МИЛТЪН НАПИСАЛ „РАЯТ ИЗГУБЕН”. ПОСЛЕ ЖЕНА МУ УМРЯЛА И ТОЙ НАПИСАЛ „РАЯТ ВЪЗВЪРНАТ”.
***
По време на Ренесанса започва Америка. Христофор Колумб бил голям навигатор, който открил Америка докато правел круиз из Атлантическия океан. Неговите кораби се наричали Нина, Пинта и Санта Фе.
***
Зимата на 1620 била тежка за заселниците. Много хора умрели и много бебета били родени. За всичко това бил отговорен Капитан Джон Смит.
***
Една от причините за Революционните войни била, че колонистите изпращали своите колети по пощата без марки.
***
Накрая колонистите спечелили войната и повече не трябвало да плащат данъци.
***
Делегатите от оригиналните тринайсет щата формирали Конгреса. Томас Джефърсън и Бенджамин Франклин били двамата певци на Декларацията на Независимотта.
***
ФРАНКЛИН ОТИШЪЛ В БОСТЪН, НОСЕЙКИ ВСИЧКИТЕ СИ ДРЕХИ В ДЖОБА И САМУН ХЛЯБ ПОД ВСЯКА МИШНИЦА. Той изобретил електричеството като галел котки обратно на посоката на косъма. Починал през 1790 и все още е мъртав.
***
Джордж Уошингтън се оженил за Марта Къпртис и в положеното време станал Баща на нацията.
***
Абрахам Линкълн станал най-великият прецедент на Америка.
***
МАЙКАТА НА ЛИНКЪЛН ПОЧИНАЛА НЕВРЪСНА. И той бил роден в дървана колиба, която построил със собствените си ръце.
***
КОГАТО ЛИНКЪЛН БИЛ ПРЕЗИДЕНТ, НОСЕЛ САМО ВИСОКА КОПРИНЕНА ШАПКА.
***
Четиринадесетата поправка на Конституцията дала на бившите негри гражданство. Но Куклус Клан измъчвали и линчували бившите негри, както и други невинни жертви.
***
Една вечер на 14 април 1885 година Линкълн отишъл на театър и бил застрелян от един от актьрите от филма. Бил заподозрян Джон Уилкис Бут, което разрушило кариерата му.
***
Междувременно в Европа било времето на Просвещението. Волтер открил електричеството и написал книга, наречена „Кенди”. Гравитацията била изобретена от Сър Исак Уолтън. Тя е забележима най-добре през есента, когато ябълките падат от дърветата.
***
Бах бил най-известният композитор на света, а такъв бил и Хендел. Хендел бил наполовина немец, наполовина италианец и наполовина англичанин. Той бил много голям. Бах починал в периода от 1750 до днешно време.
***
Бетовен пишел музика, въпреки че бил глух. Бил толкова глух, че пишел силна музика.
***
Франция била в много сериозно положение. Френската революция завършила преди да започне.
***
По време на Наполеоновите войни коронованите глави на Европа треперели в гащите си.
***
Наполеон мечтаел за наследник, който да наследи силата му, но тъй като Жозефин била баронеса, не могла да му роди никакви деца.
***
Слънцето никога не залязва над Британската империя тъй като Британската империя е на изток, а слънцето залязва на запад.
***
КРАЛИЦА ВИКТОРИЯ Е НАЙ-ДЪЛГАТА КРАЛИЦА. Тя седяла на трона 63 години. Смъртта й била финалното събитие от нейното управление.
***
Деветнадесети век е време на много велики открития и мисли.
Изобретяването на парахода причинило изригването на цяла мрежа от реки.
***
Самуел Морз изобретил код за телепатия.
***
Луи Пастьор открил лекарство за зайци.
***
Чарлс Дарвин бил естественик, който написал „Органът на видовете”.
***
Мадам Кюри открила радиума.
***
Карл Маркс станал един от братята Маркс.
***
Първата световна война, причинена от убийството на ерцхерцога от сърф, въвежда нова грешка в аналите на историята.

Източник: JoyJobs

Trackback URL

Comments are closed.